top of page

JELPPITASSUT &

ELÄINAVUSTEINEN TOIMINTA

Kirsi ja Tiina tekevät eläinavusteista työtä koirien kanssa ja lisäksi Kirsillä on Varsinais-Suomen seudulla hevonen.

20.4.2022 klo 13.55.21.jpg

Eläinavusteisuus koiran kanssa

Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö on työskentelymuoto, jossa sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilainen käyttää koiraa yhtenä osana työskentelyään.

 

Koirien on havaittu vaikuttavan positiivisesti lukuisiin eri osa-alueisiin, kuten keskittymiseen, ongelmanratkaisuun, kognitioon, muistiin ja puheentuottoon. Koiran avulla on helppo harjoitella empatiataitoja ja useilla se auttaa myös erilaisiin pelkotiloihin.

MIKSI KOIRA?

Koira on tiettävästi vanhin ihmisen kotieläimistä. Koira on uskollinen ystävä, joka ei valikoi tai arvota ihmistä sosiaalisen aseman mukaan, ei puhu pahaa eikä kadehdi. Koiran pyyteetön lojaalius on vailla vertaansa.

TIINA & KOIRAT

 

Tiina ja Pilvi-koira työskentelevät tällä hetkellä Sos Lapsikylän perheterapeuttisessa perhekuntoutuksessa. Lapsikylässä on ns. koiratoimintaa/ koiratunteja , jotka räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan yhdessä työryhmän kanssa.

 

"Voit olla yhteydessä yksilö- tai ryhmämuotoista työskentelyä suunniteltaessa. Tulemme Pilvin kanssa mielellämme myös lasten ja nuorten tapahtumiin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerron lisää toiminnasta ja työskentelymenetelmästä" Tiina toivoo.

 

Koira-avusteinen työ on ennen kaikkea kokemuksellista oppimista. Koiran kanssa puuhaillessa syntyy voimakkaita, myönteisiä tunnekokemuksia. Eläimen välityksellä on mahdollista luoda hyviä kokemuksia suhteen rakentamisesta toiseen elolliseen olentoon.

KIRSI & KOIRAT

 

Ammattiopisto Liviassa Kirsi pitää vuosittain Hyvinvoinnin tuottaminen eläinten avulla -kurssin sekä Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen -kurssit silloin kun oppilaitoksessa on meneillään Eläintenhoidon ammattitutkinto ja eläinten kouluttamisen osaamisala. 

Kirsi toteuttaa monipuolista eläinavusteista toimintaa koirien ja hevosten kanssa. 

Ole rohkeasti yhteyksissä, jos kaipaat eläimellistä menoa erilaisiin tapahtumiin Varsinais-Suomen alueella!

Kirsi ja kurssin koirat Alfred Jussi Keijo.jpg

Eläinavusteisuus hevosella

Jelppitassujen jengiin kuuluu yksi hyvät hermot omaava ja sopeutuvainen tamma, Lapin Neito. Tuttavallisemmin Irmelinä tunnettu Lapin Neito on suomenhevonen, joka syntyi 23.5.2005. 

Rauhallinen ja luotettava Irmeli on vuosina 2006-2008 palkittu varsanäyttelyissä 2. palkinnolla ja vuonna 2010 kantakirjattu työhevoskantakirjaan 1. palkinnolla. 

Nykypäivän työhevonen ei enää ole pelkästään maa- ja metsätalouden käytössä, vaan se on näyttelijä, kouluttaja, yleisön kuljettaja tai terapiahevonen sekä korvaamaton apuri metsätöissä. 

Kirsi kertoo hevosensa Irmelin toimivan metsätyössä hyvin ja nauttivan työnteosta, mutta hänen mukaansa oman lisänsä Irmelin työpäiviin antavat elämyskyyditykset, joissa matkassa saattaa olla mukana hääpari tai vaikka eläkkeelle siirtymistään juhliva päivänsankari. 

Kirsi ja Irmeli ovat olleet mukana myös teattereissa. Mathildedahlissa 2011-2013 Ruukin Avain kesäteatterissa ja Maarian teatterissa 2012. Heihin olet saattanut törmätä myös Turun Messuilla, Tampereen Hevosmessuilla tai Farmari Maaseutumessuilla. Irmeli on joskus myös esiintynyt sotahevosena. 

Suomenhevonen ja sen kanssa tehtävä työ ovat lähellä Kirsin sydäntä. Hevosajelutukset eri muodoissaan muodostavatkin hänen yrityksensä perustan. Kirsi toimii pääosin Varsinais-Suomessa, mutta lähtee tarpeen mukaan pidemmällekin. 

IRMELIN KANSSA TARJOTTAVAT PALVELUT:

  • yleistötapahtumat ja markkinat

  • messut

  • laskiaisajelutukset

  • merkkipäiväajelutukset

  • eläkkeellesiirtymiset

  • hää- ja juhla-ajot

  • ajelutukset palvelutaloissa

  • ajelutukset päiväkodeissa

  • kesäteatteri avustustyöt

  • puiden ajoa metsästä

Parasta Irmelin mielestä on työnteko ja kun metsätyöpäivän jälkeen saa ruokaa ja lämpimän loimen selkäänsä. 

Hääkyyti.jpg
Irmeli ja näyttötapahtuma.JPG
bottom of page