JELPPITASSUT &

ELÄINAVUSTEINEN TOIMINTA

Jelppitassut ovat tunnettuja pääosin avustajakoirien kasvatuksesta ja koulutuksesta, mutta yritys toteuttaa muunkinlaista eläinavusteista toimintaa. Kirsillä on Varsinais-Suomen seudulla hevonen ja sekä Kirsi, että Tiina tekevät eläinavusteista työtä koirien kanssa.

20.4.2022 klo 13.55.21.jpg

Eläinavusteisuus koiran kanssa

Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö on työskentelymuoto, jossa sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilainen käyttää koiraa yhtenä osana työskentelyään.

 

Koirien on havaittu vaikuttavan positiivisesti lukuisiin eri osa-alueisiin, kuten keskittymiseen, ongelmanratkaisuun, kognitioon, muistiin ja puheentuottoon. Koiran avulla on helppo harjoitella empatiataitoja ja useilla se auttaa myös erilaisiin pelkotiloihin.

MIKSI KOIRA?

Koira on tiettävästi vanhin ihmisen kotieläimistä. Koira on uskollinen ystävä, joka ei valikoi tai arvota ihmistä sosiaalisen aseman mukaan, ei puhu pahaa eikä kadehdi. Koiran pyyteetön lojaalius on vailla vertaansa.

TIINA & PILVI

 

Tiina ja Pilvi työskentelevät tällä hetkellä Sos Lapsikylän perheterapeuttisessa perhekuntoutuksessa. Lapsikylässä on ns. koira toimintaa/ koira tunteja , jotka räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan yhdessä työryhmän kanssa.

 

Tulen mielelläni Pilvin kanssa lasten ja nuorten tapahtumiin tai voit olla yhteydessä yksilö tai ryhmämuotoista työskentelyä suunniteltaessa. Ota rohkeasti yhteyttä niin kerron lisää toiminnasta ja työskentelymenetelmästä, Tiina toivoo.

 

“ Koira-avusteinen työ on ennen kaikkea kokemuksellista oppimista. Koiran kanssa puuhaillessa syntyy voimakkaita, myönteisiä tunnekokemuksia. Eläimen välityksellä on mahdollista luoda hyviä kokemuksia suhteen rakentamisesta toiseen elolliseen olentoon”.

Aktivointileluja

Aktivointileluja

Koira lajittelee namit oikeisiin kippoihin

Tässä valmistaudutaan harjoituksiin, joissa koira lajittelee namit oikeaan kippoon

Hienomotoriikkaharjoituksia metsässä

Hienomotoriikkaharjoituksia metsän siimeksessä

Koira tuo valitsemansa kysymyslapun keskustelun avauksena lapselle

Koira avaa keskustelun lapsen kanssa valitsemallaan kysymyslapulla

Nuorison kanssa kauppareissulla

Nuorison kanssa kauppareissulla

Noppaleikkejä keskustelun avaukseen

Noppaleikkejä, joissa koira avaa keskustelun lasten ja nuorten kanssa

Yhdessä eteenpäin

Yhdessä eteenpäin. Aktiviteettipäivän humua

Tiina ja Pilvi rastilla aktiviteettipäivässä

Tiina ja Pilvi rastilla aktiviteettipäivänä

Pilvi ja työvälineitä

Pilvi ja työvälineitä

Eläin avusteisuus hevosella

Jelppitassujen jengiin kuuluu yksi hyvät hermot omaava ja sopeutuvainen tamma, Lapin Neito. Tuttavallisemmin Irmelinä tunnettu Lapin Neito on suomenhevonen, joka syntyi 23.5.2005. 

Rauhallinen ja luotettava Irmeli on vuosina 2006-2008 palkittu varsanäyttelyissä 2. palkinnolla ja vuonna 2010 kantakirjattu työhevoskantakirjaan 1. palkinnolla. 

Nykypäivän työhevonen ei enää ole pelkästään maa- ja metsätalouden käytössä, vaan se on näyttelijä, kouluttaja, yleisön kuljettaja tai terapiahevonen sekä korvaamaton apuri metsätöissä. 

Kirsi kertoo hevosensa Irmelin toimivan metsätyössä hyvin ja nauttivan työnteosta, mutta hänen mukaansa oman lisänsä Irmelin työpäiviin antavat elämyskyyditykset, joissa matkassa saattaa olla mukana hääpari tai vaikka eläkkeelle siirtymistään juhliva päivänsankari. 

Kirsi ja Irmeli ovat olleet mukana myös teattereissa. Mathildedahlissa 2011-2013 Ruukin Avain kesäteatterissa ja Maarian teatterissa 2012. Heihin olet saattanut törmätä myös Turun Messuilla, Tampereen Hevosmessuilla tai Farmari Maaseutumessuilla. Irmeli on joskus myös esiintynyt sotahevosena. 

Suomenhevonen ja sen kanssa tehtävä työ on lähellä Kirsin sydäntä. Hevosajelutukset eri muodoissaan muodostavatkin hänen yrityksensä perustan. Kirsi toimii pääosin Varsinais-Suomessa, mutta lähtee tarpeen mukaan pidemmällekin. 

IRMELIN KANSSA TARJOTTAVAT PALVELUT:

  • yleistötapahtumat ja markkinat

  • messut

  • laskiaisajelutukset

  • merkkipäiväajelutukset

  • eläkkeellesiirtymiset

  • hää- ja juhla-ajot

  • ajelutukset palvelutaloissa

  • ajelutukset päiväkodeissa

  • kesäteatteri avustustyöt

  • puiden ajoa metsästä

Parasta Irmelin mielestä on työnteko ja kun metsätyöpäivän hälkeen saa ruokaa ja lämpimän loimen selkäänsä. 

Hääkyyti.jpg
Irmeli ja näyttötapahtuma.JPG