AVUSTAJAKOIRA

Avustajakoira on fyysisesti vammaisen tai toimintarajoitteisen käyttäjänsä päivittäinen apu, yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi koulutettu avustaja. Se edistää ja ylläpitää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Koira voi olla se ratkaiseva tekijä, joka mahdollistaa vammaisen ihmisen itsenäisen elämän, liikkumisen ja pärjäämisen.
Avustajakoira lisää fyysistä, henkistä ja sosiaalista hyvinvointia

Suomessa on koulutettu avustajakoiria fyysisesti vammaisten tai toimintarajoitteisten ihmisten avuksi jo neljännesvuosisadan ajan. Avustajakoira auttaa käyttäjäänsä monissa päivittäisissä toimissa, kuten avaa ja sulkee ovia ja laatikoita, nostaa pudonneita esineitä ja avustaa kaupassa tai muissa asiointitilanteissa.

 

Avustajakoira kulkee aina käyttäjänsä mukana ja edistää terveyttä ja hyvinvointia, tuo turvallisuuden tunnetta, lisää sosiaalisia kontakteja sekä kannustaa ulkoilemaan ja harrastamaan. Avustajakoira parantaa elämänlaatua ja arkiaskareista selviytymistä lisäämällä käyttäjän itsenäisyyttä ja omatoimisuutta.

 

Avustajakoiralla on suuri merkitys käyttäjänsä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Hakeminen

Avustajakoiraa haetaan Invalidiliitosta.  Hakuprosessissa arvioidaan yhdessä hakijan kanssa hänen edellytyksensä hyötyä koirasta ja huolehtia siitä. Olennaista on pohtia myös, millainen koira soveltuu kullekin hakijalle parhaiten. Jokainen koira on käyttäjänsä tarpeita silmällä pitäen räätälöity. 

Kouluttamiamme ja koulutuksessa olevia avustajakoiria
Jussi.jpeg

JUSSI

Jummi-Jammin Whiskey Rickey eli Jussi. Syntynyt 18.2.2019

 

Jussi suoritti 18.6.2020 avustajakoirille räätälöidyn luonnetestin hyväksytysti.

Jussi kävi 11.1.2020 SmartDog testissä, jossa oli erittäin kiinnostunut tehtävistä ja ihmisen kanssa työskentelystä.

 

Jussi on sympaattisen näköinen ja oloinen, vahva poika. Se on touhukas, todellinen Työkoira, jolla on pilkettä silmäkulmissaan.

Pietari.jpeg

PIETARI

Humblehill Pietari on syntynyt 9.4.2020.

 

Pietari (Suuri) on vauhdikas, vielä kasvuvaiheessa oleva komea nuori uros. Se on nokkela ja ruoasta pitävä yksilö.

thumbnail_IMG_1764.jpg

JÄTKÄ

Tiinan kouluttama Bright Eyes Latte, eli Jätkä toimii avustajana Jennylle. Kaksikon tunnelmista lisää alempana.

Kyöstin pääkuva.jpg

KYÖSTI

Jummi-Jammin Exercice Expert eli Kyösti. Kyöstin työtä on nyt ja tulevaisuudessa Merjan, eli Millin arjen helpottaminen ja turvallisuuden tunteen luominen. Lisää kaksikon tunnelmia alempana.

Pilvi.jpeg

PILVI

Humblehill Pilvi on syntynyt 9.4.2020.

Pilvi on rauhallinen ja vakaa neitokainen. "tekee töis minkä pittää, mutta pelleksi ei rupea". (Antero Rokka)

Palmu1.jpeg

PALMU

Humblehill Palmu on syntynyt 9.4.2020.

Palmu on kirkasilmäinen, aina valmiina toimintaan - hommaan kuin hommaan.

Paju1.jpeg

PAJU

Humblehill Paju on syntynyt 9.4.2020. 

Pajulla on punainen nenä. Paju on nenäänsä myöten joulumieli en koira : ihmisrakas, lämmin sydäminen ja touhukas persoona

Asiakaskokemuksia
thumbnail_IMG_1760_edited.jpg
Jenny & Jätkä

Tiinan kouluttama Jätkä toimii tapaturmaisesti vammautuneen Jennyn avustajana. Jenny on ollut Jätkän elämässä mukana pentuajasta asti ja pääsi osallistumaan myös Jätkän avustajakoirakoulutukseen. Jätkän tehtävä on helpottaa Jennyn elämää ja työtehtäviin kuuluvat mm. pudonneiden esineiden poimiminen, tavaroiden tuominen, laatikoiden ja ovien avaaminen ja sulkeminen, pyykkien kiskominen ulos koneesta sekä sukkien ja kenkien riisuminen.

IMG-20200701-WA0004.jpg
Milli & Kyösti

Kirsin kouluttama Kyösti toimii Merjan, eli Millin avustajana. Kyösti nostaa ja tuo tavaroita, mikä helpottaa Millin selkäkipua melkoisesti. Kyösti noutaa soivan puhelimen eri huoneesta ja sulkee ulko-oven melkoisen reippaasti. Milli painottaa myös sosiaalisuuden merkitystä. Kauppareissuilla miltei poikkeuksetta ihmisten kohtaaminen ja jutustelu kuuluvat päivittäiseen arkeen. Isokokoisena uroskoirana Kyösti luo myös turvallisuuden tunnetta vaikka on luonteeltaan sosiaalinen ja lempeä labradorinnoutaja.